15-22 september 2018 Nieuwe wandelweek met 5 daagse HUTTENTOCHT!

31/07/2018, by Guesthouse Recover, in Geen onderdeel van een categorie, 0 comments

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer INFO:

Van 15 – 22 september 2018 organiseert Guesthouse Recover in Spanje de volgende TREKKING:

Naar het dak van de Pyreneeën

Deze wandelweek met 5-daagse trekking is spectaculair, ruig en uitdagend! Onze route leidt ons om de Aneto heen, de hoogste berg van de Pyreneeën. Maar ook maken we een uitstapje naar Frankrijk. En, tussen deze rondgang in gaan we een dag de Aneto beklimmen, onder begeleiding van een professionele gids. Wat betreft die legendarische Aneto….

De Aneto is met zijn 3404 meter de hoogste berg van de (Spaanse én Franse) Pyreneeën en ligt in het natuurpark Posets-Maladeta, in het Spaanse Aragón. Op de granieten berg, die op 20 juli 1842 voor het eerst werd beklommen, ligt ook de grootste gletsjer van de Pyreneeën. De gletsjer besloeg in 2005 nog 79.6 hectare, maar krimpt geleidelijk vanwege de oplopende zomertemperaturen en de afnemende winterneerslag.

Wanneer : 15 – 22 september 2018

Voor wie : liefhebbers van bergwandelen, rustzoekers en zij die houden van een flinke uitdaging

PROGRAMMA:

Zaterdag 15: Aankomst bij Guesthouse Recover in de middag of avond
Zondag 16: Verblijf bij Recover, het is i.v.m. het voorkomen van hoogteziekte beslist noodzakelijk om aan de hoogte te wennen voor “het echte werk” begint. Een lichte wandeling van 3 uur om in te komen
Maandag 17: Vertrek rond 7.00 uur naar het startpunt van de huttentocht. We lopen naar de eerste hut, Refuge Venasque in Frankrijk. Looptijd ongeveer 7,5 uur, 12,4 km, + 1076m, – 196m
Dinsdag 18: Van Refuge Venasque lopen we via de prachtige waterval van Aigualluts naar Refugio de la Renclusa. De tamelijk relaxte tocht duurt ongeveer 7 uur, 11 km, +576 m en -686m
Woensdag 19: Vandaag lopen we met alleen dag-bagage met een erkende gids naar de top van de Aneto, via de gletcher. Eventueel benodigd technisch materiaal zoals stijgijzers en pickel wordt door de gids verzorgd. Ons hoogtepunt van de dag bevindt zich op 3.404 m. We starten zeer vroeg. De tocht duurt rond de 9 uur, + 1.264m én – 1.264m. We slapen nogmaals in de Refugio de la Renclusa.
Donderdag 20: Vandaag lopen we van Refugio de la Renclusa naar Refugio Cap de Llauset, een prachtige en afwisselende tocht. De tocht duurt 7,5 uur, 11 km, totaal +970m en -685m
Vrijdag 21: De laatste dag! Een lange tocht maar grotendeels relaxt “uitlopen”. De tocht duurt 7,5 uur, 13,7 km, +342m, – 1.397m. We eindigen op de parkeerplaats bij de auto’s waarmee ons rondje rond is. We rijden naar Neril terug en hebben ’s avonds een heerlijk en welverdiend etentje in een streekrestaurant in Piedrafieta, niet ver van Neril.
Zaterdag 22: Met een rugzak vol nieuwe ervaringen op naar huis!

DEELNAME EIS:
Fit zijn en beschikken over een goede conditie. Aantoonbare ervaring met stevige dagtochten in midden- en hooggebergte. Voor mensen met astma is deze tocht alleen geschikt als het astma onder controle is en bij een zeer goede conditie.

PRAKTISCHE INFO:
De reis gaat door bij minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.
Reisbegeleiding door Christien van den Berg (Christina@guesthouse-recover.com)

UITRUSTING:
Bij inschrijving krijg je precieze informatie over wat mee te nemen. In elk geval zijn van belang:
– Een goede rugzak (ongeveer 50 liter) waarin je je spullen voor deze dagen mee kunt nemen, dus ook met ruimte voor voldoende water en eten per dag!
– Bergschoenen categorie B of C, goed in gelopen en zonder afgesleten profiel
– Goede wandelsokken van bijv Falke (meerdere paren)
– Een sneldrogende loop-broek
– Meerdere dunnere shirts en truitjes
– Een wind- en waterdicht jasje

ACCOMODATIES:
– Guesthouse Recover: 3 nachten totaal (za, zo, vr), verblijf in het Guesthouse of in een appartement in hetzelfde gehucht. Lakens en handdoeken aanwezig. Gedeelde badkamer. Eten etc vindt plaats bij Recover.
– Berghutten: 4 nachten totaal (ma, di, wo, do), verblijf op slaapzalen. Lakens en handdoek zelf meenemen, dekens aanwezig. Ontbijt en diner in de diverse hutten, lunchpakket mee voor onderweg.

AL MET AL:
Dit is de derde wandelweek georganiseerd door Guesthouse Recover. Recover organiseert deze wandelweek met daarin een middel- tot zware huttentocht van totaal 4 dagen met hoogtes tot 3.404 meter. Van hut naar hut en intussen genieten van het prachtige natuurpark Posets Maladeta in de Spaanse Pyreneeën. Om aan de hoogte te wennen start de wandelweek met 1 a 1,5 dag op de thuisbasis in Neril, wat op 1.500m ligt.

AANMELDING:
Voor extra info of aanmelding: stuur een mail naar Christina@guesthouse-recover.com. Iedereen is welkom en de week kost o.b.v. all-in verblijf en inhuur gids € 725,– p.p. (excl: reis Nederland-Spanje en vice versa, drankjes in de berghutten). Leden van de Ned. Kon. Bergsport Ver. krijgen € 40,– korting. Een goede en voor dit doel geschikte eigen reisverzekering is verplicht. Inschrijven kan tot 15-8-2018. Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Wees erbij!!


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.