Ervaringen


Anton van Kaam, September 2018

Wat een heerlijke plek om letterlijk en figuurlijk op adem te komen! Prachtige plek en christien is een hele fijne gastvrouw die je echt thuis doet voelen . Aanrader!

 

Anne Leendertse Augustus 2018

In augustus 2018 was ik met mijn zoon (14) en man in Guesthouse Recover en het was heerlijk daar! De lucht, de zon, het uitzicht, de sterren, het huis, het eten, het bed en bad, het dorp en het gezelschap!
De lucht was lekker fris, de zon scheen en op het grote terras heb ik heerlijk in de zon gezeten en genoten van het uitzicht op de bergen en het dorp. Christien is een fijne en goede gastvrouw. Ze is enorm flexibel, behulpzaam en gastvrij. Als astmapatiënt weet zij waar ze de beperkingen voor collegapatiënten kan minimaliseren en heeft ze tips voor uitstapjes en wandelingen die haalbaar en leuk zijn. We kregen iedere dag ontbijt, vaak met wentelteefjes, en konden iedere avond ook goed bij haar dineren waarbij onze zoon extra verwend werd met zijn lievelingseten.
De accommodatie was goed, heel goed bed, mooie badkamer met goed nieuw sanitair, privé woonkamer met balkon en alles erg schoon met twee keer per week schoonmaak. Voor astmapatiënten fijn dat alles glad is, er geen luchtjes zijn, beddengoed ed gewassen met neutraal wasmiddel en een dichte keuken.
Wij vonden het heel leuk om midden in een Spaans bergdorp te verblijven tussen de Spanjaarden en spelende Spaanse kinderen met als hoogtepunt deelname aan het dorpsfeest waar we aan lange tafels mochten aanschuiven en mee-eten en drinken.
Wij komen graag snel weer terug naar Recover!

Mariecke Remans, juli 2018

Juli 2018; de eerste week van onze vakantie hebben we in de Pyreneeën doorgebracht bij guesthouse Recover van Christien van den Berg. Dat is ons prima bevallen. De goede zorg van Christien en de gezonde berglucht gaven ons al na een paar dagen een energiek gevoel. De maaltijden van Christien waren heerlijk, het weer was fantastisch, de omgeving wonderschoon.

De week hebben we met begeleiding van Christien afgesloten met een bergtocht vol klimmen en klauteren naar de top van de Turbón en dat hebben we ondanks mijn astma meer dan goed volbracht!
Recover, een aanrader voor iedereen die op adem wil komen.

Gert en Janneke van Rootselaar April / Mei 2018

Ruim twee jaar geleden maakten we, tijdens een van de longdagen, kennis met Guesthouse-Recover. Een verblijf op 1500m in de Spaanse Pyreneeën. Schone lucht en zeer geschikt voor longpatiënten, dat klonk aantrekkelijk. Alleen de afstand van onze woonplaats naar het plaatsje Neril, ongeveer 1350 km, was nog wel iets waarover nagedacht moest worden.
In augustus 2017 besloten we onze vakantie door te brengen in de Spaanse Pyreneeën. De reis, met een overnachting in Limoges, verliep probleemloos.
De aankomst in Neril was allerhartelijkst. Naast eigenaresse Christien en haar man, waren ook hun zoon, zijn vriendin en een bevriend koppel aanwezig en niet te vergeten de hond Murphy.
Ons onderkomen bestond uit drie aparte ruimten, een slaapkamer, een dagverblijf en een badkamer, alles kraakhelder.
Het feit dat dit deel van de Spaanse Pyreneeën, grensgebied tussen Aragon en Catalonië, niet uitgebreid beschreven wordt in de diverse gidsen, werd ruimschoots vergoed door de informatie van Christien en haar man. Zij wezen ons op verschillende bezienswaardigheden en mooie wandeltochten, van eenvoudig tot moeilijk. Aangezien we gekozen hadden voor volledig pension, mochten we genieten van een heerlijk ontbijt, lunch en diner, Spaans met een Hollandse twist, of anders om. Hulde aan Christien en haar man.
De omgeving is overweldigend, ruige rotspartijen, diep kloven , fraaie vergezichten en de Turbon, 2500 meter, op de achtergrond. Een prachtige natuur, rust en schone lucht. De temperatuur liep dagelijks op tot zo’n 30 graden, maar rond het huis was altijd wel een koel plekje te vinden. We hebben ons verblijf met een paar dagen kunnen verlengen. We voelden ons meer huisgenoten, dan gasten. Kortom, een heerlijke tijd.
Ook dit jaar zijn we weer naar Neril getogen, maar beter voorbereid en in het voorjaar, eind april tot half mei Wederom een hartelijk welkom. Het voelde als thuiskomen. Dit keer was Christien alleen, met Murphy. En weer was de verzorging perfect. Het weer schudde zijn laatste winterkleed af, de natuur begon te ontluiken
Neril blijk een geschikte uitvalbasis te zijn voor dagtripjes naar kleine plaatsjes in de omgeving, zoals Ainsa, met zijn opvang voor roofvogels, Alquézar, Roda de Isabèna, waar je heerlijk kan eten in de refter van het klooster en de grotere stad Huesca, met zijn vele bezienswaardigheden. Een hoogte punt was het bezoek aan de bodega Aldahara. Jaca en Zaragosa staan nog op het lijstje onvervulde wensen.
De terugreis liep via le Seu dÚrgell en Besalu, plaatsen die een bezoek zeer de moeite waard zijn. Overnacht hebben we in Clermont-Ferrand.
Conclusie: Guesthouse Recover is een heerlijke plaats om tijd door te brengen, qua verzorging, qua omgeving en last but not least qua schone lucht.
Janneke en Gert van Rootselaar

Anne Gouweloos 10-11 tm 20-11-2017
Een longvriendelijk logeerhuis in de Spaanse Pyreneeen. Goed voor mensen met astma. Maar als je nou niks mankeert? Mag je er dan ook heen? Neem je dan niet de plaats in van patienten? Als ik daar voorzichtig naar informeer, blijk ik zeer welkom te zijn.
Ik ben er tien dagen. Vooral om uit te rusten van mijn werk in de psychiatrie. Mijn lichamelijke conditie is verre van geweldig. Het logeerhuis in de bergen met superveel zuurstof in de lucht blijkt een uitstekende plek. Ik vul de dagen met ontbijten in het zonnetje, wandelingen maken in de fantastische omgeving, lezen en tv kijken. En slaap er heerlijk.
Niks hoeven, veel mogen. Dat is blijkbaar het motto van gastvrouw Christien. Ze verzint leuke uitstapjes en kookt elke dag heerlijk eten. De wijn die ze erbij schenkt is van uitstekende kwaliteit. Vaak wandelen we samen met haar hond Murphy, een schat van een beest. Ik ervaar de natuurlijke omgeving en de stilte als een weldaad.
Zeker kom ik hier weer terug. Volgende keer met mijn dochter, want die is inmiddels scheel geworden van jaloezie van alle foto’s en enthousiaste appjes die ik haar stuurde. Guesthouse Recover is er dus voor iedereen. Gelukkig wel. Ik word er helemaal blij van!

Anita en René 23-9 tm 30-9-2017
Christine is een heel lieve en attente gastvrouw geeft je raad over alles wat je in de omgeving kan doen ze staat steeds voor je
klaar!!!Het ontbijt en diner zijn zeker aan te raden als ook de gezellige familiale sfeer echt een Guesthouse met een hart voor mensen met astma ,maar ook de gewone mensen kunnen er verblijven en genieten van het schitterende landschap, de natuur ,de bergen en de rust .
Is een echte aanrader !!!!!Wij komen zeker terug

Marian van der Weide 12-9 tm 4-10-2017
RECOVER was genieten en bijkomen.

Fam Rebergen 20-7 tm 27-7-2017
Laatste dag, een prachtige dag. Avontuurlijk, bijzonder en genoten van deimmens mooie natuur en omgeving. Thuis komen bij Christien Van Den Berg Hoogendijk, waar weer een heerlijke maaltijd klaar stond. Wat een fijne week samen. Wat hebben we ons thuis gevoeld en zo welkom bij guesthouse recover van Christien. Bedankt voor de fantastische week en alle goede en lieve zorgen! Je bent een heel bijzonder en mooi mens Christien ? ?! Nog even naar de miljoenen sterren gekeken samen! Dag prachtige Pyreneeën, Christien en lieve Murphy! We gaan richting zee!

Maike Verbrugge 17-5 tm 21-5-2017
In mei 2017 was ik voor de tweede keer in Guesthouse Recover. De eerste keer was namelijk erg goed bevallen! Het klimaat in Neril is heerlijk: overdag is het warm maar niet te, en ’s nachts is het lekker koel. Het huis is ruim en fijn, en de appartementen zijn zeer compleet, comfortabel en modern.
Christien is een uitstekende gastvrouw en haar kookkunsten kan ik zeker aanbevelen! Zij kookt zeer gevarieerd en maakt licht verteerbare maaltijden.
Christien weet veel van de omgeving en kan je mooie en leuke plekken wijzen. Ook voor mensen die van geocachen houden is het een prima omgeving. Er liggen meer dan 40 caches in de buurt en Christien kan je helpen met vertalen.
Ik vind Guesthouse Recover een zeer betaalbare logeerplek, en ook met vliegtuig en een huurauto vanaf Barcelona is het zeer betaalbaar en vaak zelfs goedkoper dan met de eigen auto via Frankrijk. ( auto vanaf 50,- per week).
Het enige dat ik nog miste in Guesthouse Recover waren wat ophanghaakjes aan de binnenkant van de slaapkamerdeur. Ik ga zeker nog eens terug!

Maurice Simmerok 23-1 tm 11-2-2017
Christien is een zeer goede gastvrouw met hart voor haar ideaal, het creëren van een omgeving waar long patiënten en recreanten vrij kunnen ademen en op krachten kunnen komen in een, indien gewenste, huiselijke sfeer. Een 100% aanbeveling waard!

Otto van der Vorm, juni 2016 Otto en ik juni 2016

RECOVER was genieten en bijkomen.

Vanaf 6 juni ben ik een week in het logeerhuis van Recover geweest.
De pyreneen waren mij al bekend, maar ook deze keer weer getroffen door de ruige schoonheid.
Prettig is dat, ook al ben je geen ervaren wandelaar, je vanuit het plaatsje Neril, waar Recover is gevestigd, verschillende mooie routes kunt lopen, varierend in lengte en zwaarte. Christien, die Recover runt, wist mij daar goed in te adviseren en loopt zo nodig als gids mee. Als je wilt kun je een hele dag wandelen, zonder een mens tegen te komen. (wel gemzen ).

In de buurt van Neril zijn leuke authentieke dorpjes. Christien kan je adviseren over restaurantjes die je als toerist zelf nooit zou vinden…..

Hoewel ik gelukkig geen zware vorm van astma heb, merkte is dat de schone lucht me goed deed en door het buiten zijn en het wandelen, me fysiek sterker en gezonder ging voelen.
Ik ken Christien persoonlijk en ik weet dat zij een ernstige vorm van astma heeft. In Nederland was zij tot weinig (fysieks) in staat. Hier in de schone lucht, loopt zij mij er in de bergen uit. Ongelofelijk!

Het logeerhuis zelf is pas geopend. De kamers zijn prima. Toen ik de eerste ochtend de luiken van mijn kamer opendeed, bleek dat ik een fantastisch uitzicht op de bergen had!!
Christien is een goeie gastvrouw. Ze is er voor je, sluit goed aan op wat ik nodig had, maar liet me ook mijn gang gaan.
Het eten was heerlijk. Christien houdt er van om zoveel mogelijk plaatselijke produkten te gebruiken. Bijvoorbeeld de tomaten daar zijn niet te vergelijken met die waterbommen in Nederland!

Ik kan het logeerhuis van harte aanbevelen. Genoten!

Otto van der Vorm.

FAMILIE GRUNE, april/mei 2016

Beste Christien,

Allereerst bedankt voor je goede zorgen tijdens ons verblijf in het Guesthouse Recover te Neril.

Voor het vertrek naar het Guesthouse ging het zoals je weet niet zo lekker met Steffy.
Zij ging nog maar halve dagen naar school en de laatste week voor vertrek helemaal niet meer.
Haar peakflow was laag en haar energieniveau ook, en haar algehele zin om iets te ondernemen was weg.
Daarbij stootte zij haar teentje dusdanig tegen de tafel dat zij deze ook nog een brak. Dat gaf het wandelen wat hopelijk in het verschiet lag wel een andere dimensie.
Kortom het hoefde allemaal niet meer zo nodig voor Steffy, het zal toch allemaal wel niets helpen en tegenvallen.

Na ons contact en de mogelijkheid om bij jouw in het Guesthouse te verblijven gingen er allerlei scenario’s door ons hoofd.
Hele optimistische tot ook de pessimistische waarbij het niets heeft geholpen zoals Steffy de laatste tijd al weer vaker had meegemaakt en te horen had gekregen.
We zijn daarom zonder verwachtingen naar Neril vertrokken maar stiekem toch wel met goede hoop.

Op de heenweg hebben we een goede autorit gehad met weinig files. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en zagen we elkaar dan eindelijk voor het eerst live.
Na te zijn bijgekomen van de rit had je nog een heerlijk kopje soep voor ons klaarstaan.
De volgende ochtend hoorden we al een lekker gerommel beneden en was je alweer druk met het ontbijt bezig.
Dit ontbijt gaf aan dat je echt wilde dat het ons aan niets zou ontbreken en dat is de twee weken die hierop volgden dan ook zeker niet gebeurd.

De omgeving van het Guesthouse nodigt uit om te gaan wandelen. We zijn begonnen met kleine stukjes.
Steffy merkte dat het ging en de beperking zat hem gelukkig niet in de lucht maar in haar schoen.
Namelijk het teentje wat zij vlak voor de vakantie heeft gebroken.
De omgeving en Murphy die ons vergezelde tijdens de wandelingen (of vergezelden wij Murphy eigenlijk gewoon tijdens het uitlaten 🙂 ) zorgden in ieder geval voor wat afleiding tijdens de wandelingen.

In de eerste week zagen we wat gebeuren met Steffy. Ze kreeg wat meer praatjes en ze kreeg wat meer kleur. Zelf zei ze dat ze zich ook wel wat beter ging voelen.
Het was erg fijn om te zien dat er tijdens jullie gesprekken veel herkenning zat. Zowel in het medicijngebruik maar ook in de ervaring met astma.
Dit maakte het zoveel makkelijker voor Steffy om er over te praten.

In de tweede week zat haar peakflow op dezelfde waarde als die zij normaal behoort te blazen. Hier schrok ze zelfs een beetje van.
Het was dan ook jammer dat we na twee weken alweer naar huis moesten gaan. We hadden graag nog gebleven om ook aan haar conditie te kunnen werken.

Eenmaal terug in Nederland waren we erg benieuwd hoelang zij zich goed zou blijven voelen. Na ruim een week weer thuis is het goede gevoel nagenoeg gelijk gebleven.
We hopen dit zo lang mogelijk te rekken natuurlijk. Steffy heeft na het verblijf, met haar medicatie, haar controle weer terug over haar astma. Waar zij voor het verblijf juist deze controle was kwijtgeraakt.

We zijn je dankbaar voor deze kans en weten nu dat er dus een plek is waar we naartoe kunnen mocht ze weer de controle verliezen.

Bedankt voor alle goede zorgen tijdens ons verblijf en hopelijk tot een volgende keer, maar dan met een gezondere reden :)..

Groetjes van Steffy, Carin en Maickel.

 

Janka Hogen Esch15:04 • 16 april 2016 •

Het was een enorme ervaring om 10 dagen bij Christien in Neril te zijn. We hebben behalve dat we daar wat geklust hebben erg genoten van de gastvrijheid, het prachtige Hans (schoteltv) mei 2016Hans en Janka mei 2016onderkomen de geweldige omgeving maar last but not least van de voelbaar zuivere lucht daar. Na een aantal dagen kregen we merkbaar meer energie, hadden we minder moeite met trappenlopen en was het maken van een flinke wandeling door de bergen geen probleem meer. Voor ons werd duidelijk dat de omgeving daar een postieve uitwerking heeft op onze astmatische aandoening. Bij thuiskomst was het verschil ten opzichte van het begin van de reis duidelijk merkbaar. Het was goed te ervaren wat een zuivere lucht doet met je longen. Het plan van Christien om een longvriendelijk logeerruimte te starten is in onze ogen een geweldig initiatief. Onze ervaring is in alle opzichten positief. Wij gaan zeker terug. Hans de Haan en Janka Hogen Esch

Het verhaal van Sandra

05/07/2019, by Martin de Jong, 0 comments


Precies een week geleden beklom ik samen met mijn partner Jan deze berg. Hij is de laatste week bij me…

Het verhaal van Marique

15/03/2019, by Martin de Jong, 1 comment


Marique heeft moeilijk behandelbaar astma. Ze is vanaf 21 januari 2019 2 maanden te gast in Guesthouse Recover. Lees hier…

Huttentochten 2019

14/03/2019, by Guesthouse Recover, 0 comments


  Huttentochten 2019 De volgende huttentochten zijn gepland! Zaterdag 11 t/m zaterdag 18 mei 2019: GO TO THE SNOW! Een…

15-22 september 2018 Nieuwe wandelweek met 5 daagse HUTTENTOCHT!

31/07/2018, by Guesthouse Recover, 0 comments


                      Meer INFO: Van 15 – 22 september 2018 organiseert…

Boekje Longfonds

09/02/2016, by Guesthouse Recover, 0 comments


Iedere vier seconden haal je adem …meer dan 20.000 keer per dag. Goed om te weten wat je inademt. En…

Artikel Longwijzer

29/12/2015, by Guesthouse Recover, 0 comments


‘Nu ik in de bergen woon, voel ik mij veel beter’. Kijk hier naar een artikel uit de Longwijzer.

Enquete

27/12/2015, by Guesthouse Recover, 1 comment


Ben je longpatiënt of ken je longpatiënten? RECOVER heeft dringend behoefte aan meer informatie. Wil je helpen en deze enquête…

Artikel Algemeen Dagblad

27/12/2015, by Guesthouse Recover, 0 comments


Van een succesvolle carrièrevrouw tot een dood vogeltje op de bank. Het overkwam Christien van den Berg (50). Allergische astma…