De start van RECOVER !

Huis mediterraan met parasol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Vrienden van RECOVER heeft het mogelijk gemaakt om een groot pand te betrekken. En daarmee is Longvriendelijk Logeerhuis RECOVER van start gegaan per 1 april 2016! Zo kunnen we een periode van maximaal 3 jaar verkennen. Het nieuwbouwplan zoals je dat op een volgende pagina kunt lezen blijft de ultieme wens. Maar om de eisen aan de nieuwbouw goed vanuit de praktijk te onderbouwen, is het fantastisch dat we nu al een concrete locatie met begeleiding kunnen bieden.

Wat het huidige huis aangaat zijn er twee punten waar rekening mee gehouden moet worden. Zo is de hond van de initiatiefneemster, een schat van een Ierse setter, veelal aanwezig in de algemene ruimte. Voor mensen met een allergie voor honden is deze proefsetting dus niet geschikt. Daarnaast is de omgeving in koudere tijden grotendeels, maar niet volledig houtrookvrij. We geven dit liever meteen aan om teleurstellingen te voorkomen.

 

Het idee van het logeerhuis is om mensen in de gelegenheid te stellen in zuivere berglucht te verblijven om zodoende te herstellen. Om dit voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken is gekozen voor het concept van een lowbudget logeerhuis.

Het logeerhuis heeft 2 gastenverblijven. Elk gastenverblijf heeft een slaapkamer met een tweepersoonsbed, daarbij een eigen woonkamertje met een slaapbank en een eigen moderne badkamer. Daarnaast is er een grote woonkamer en een prachtig zonnig en groot terras.

Het is mogelijk om je partner, gezinsleden en/of vrienden te laten slapen in je gastenverblijf. Ontbijt zit in de prijs van een overnachting. Op afspraak kun je per dag bepalen of je op half- of volpension verblijft, waarbij het dagmenu van toepassing is. Ook bestaat er de mogelijkheid om zelf te koken of wat te eten in de nabij gelegen dorpjes. Er is internet en Nederlandse televisie.

Het recent gebouwde pand bevindt zich op 1.500 meter hoogte, in de zuivere lucht van de Spaanse Pyreneeën in het gehucht Neril, behorend bij LasPaúles. Lees ook de ervaringen van de eerste gasten!

Casa Diego Fam Grune ontbijt buiten