Misschien wil je ondanks je (long)ziekte best graag op vakantie, maar ontbreekt het je aan de middelen voor een verblijf en zie je niet hoe je het zou kunnen bekostigen. Juist voor mensen die het niet kunnen betalen zijn er toch wel een aantal mogelijkheden om hulp bij de financiering te krijgen. Simpelweg omdat het algemeen bekend is hoe goed het voor je is om vakantie te kunnen houden. Met of zonder longziekte. Op deze pagina zetten we de mogelijkheden voor je op een rij, inclusief de optie dat de vrijwilligers van Guesthouse Recover je helpen.

verzekeraar helpt niet

Omdat we geen behandel kliniek zijn, is er vooralsnog geen mogelijkheid om via je zorgverzekeraar een vergoeding te ontvangen voor een verblijf bij Guesthouse Recover. Ook al kom je hier toch echt voor je longziekte. Dat voelt vaak wat oneerlijk, zeker omdat de resultaten voor veel mensen die bij ons verblijven ronduit verbluffend zijn.

Gelukkig zijn er wel andere opties die voor jouw situatie best goed kunnen uitpakken. Zo zijn er geregeld werkgevers die bereid zijn om voor een werknemer met een longziekte een deel van het verblijf te betalen. Vaak wordt dan wel gevraagd of je een deel door wilt werken via online werken. Iets dat prima kan in ons hostel.

Vraag je werkgever of UWV voor hulp bij de financiering
Vraag je naasten om hulp bij de financiering

Je naasten

Daarnaast weet iedereen in je directe omgeving dat je nooit gevraagd hebt om een longziekte. In tegendeel, wat zou je het graag anders willen! Het klinkt “eng” om bij mensen die dicht bij je staan de vraag neer te leggen of ze willen bijdragen aan je reis en verblijf. Maar toch zijn er vaak veel meer mensen dan je denkt die je echt wel willen helpen, door je een bijdrage voor je verblijf te schenken. Denk er eens over en bespreek het met je naasten. Voor Christien had Spanje nooit in beeld kunnen komen als er geen mensen waren geweest die (gevraagde!) hulp boden.

Fonds bijzondere noden

Dan zijn er veel gemeentes die een fonds bijzondere noden hebben. Vaak loopt een aanvraag via het WMO-loket. Soms heeft of kent een gemeente ook nog andere fondsen waar je een aanvraag voor hulp bij de financiering zou kunnen indienen.

Vraag de rotary of lions om hulp bij de financiering

Rotary of Lionsclub

Ook dit is een optie om steun te vragen bij wat jij zo nodig hebt voor jouw longziekte. In alle regio’s zijn Rotary– of Lionsclubs. Ze steunen vaak grotere projecten, maar zijn ook benaderbaar voor individuele vragen.

Vrijwilligers van Guesthouse Recover

We zien dat veel potentiële gasten het lastig vinden om op zoek te gaan welke opties voor hen mogelijkheden bieden. Zeker als je niet erg fit bent en de weg niet zo goed kent in het land van fondsen, gemeente, Rotary en/of Lionsclubs. Guesthouse Recover heeft daarom een viertal vrijwilligers die (o.a.) in zulke situaties hulp bij de financiering bieden. Dat doen ze door voor jou aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door te bellen naar de gemeente waar je woont en te onderzoeken of er fondsen zijn of een Rotary of Lions club, die jou een bijdrage willen geven om je verblijf te bekostigen.

Hierbij werkt het zo dat de vrijwilligers contact zoeken met instanties en een concrete afspraak voor je maken. Daarna is het traject verder aan jou. We blijven dus buiten de privacy grens, maar doen wat we kunnen om je te helpen. De vrijwilligers doen dit met alle liefde en gaan er vanuit dat je een eventuele bijdrage wel bij ons Guesthouse besteedt.