Er komt vaak heel wat bij kijken. Op vakantie met astma (of een andere longziekte) is vaak niet eenvoudig. Hoe kies je de locatie? Waar ga je naar toe? Hoe kun je reizen zonder teveel last te krijgen of té moe te worden? Is de omgeving waar je heen zou willen prikkelarm? En geldt dat ook voor het hotel, chalet of huis dat je op het oog hebt? Zijn er geurtjes waar je heftig op reageert? Is er houtrook? Regent het er vaak? Moet je zelf koken omdat je zoveel allergieën hebt? Zomaar een greep uit de vele vragen die mensen met een longziekte hebben als ze op vakantie willen.

Horrorscenario bij op vakantie met astma

Het is niet fijn als je aan een welverdiende vakantie begint en meteen last krijgt van de jou zo bekende klachten. Je wordt benauwder, je hoest en piept. Je krijgt last van je allergieën, want er blijkt tóch huisstofmijt, overlast van houtrook, een barbecue of wat dan ook te zijn. Kortom, je kunt niet lekker buiten zitten, terwijl het zulk mooi weer is. En binnen is het ook al geen pretje. Je bent moe en kunt daardoor niet wandelen of doen wat je eigenlijk wilde doen. Het is een teleurstelling, zeker als je met zoveel plezier en goede moed naar deze vakantie hebt uitgekeken.

Guesthouse Recover is nu juist ontstaan om hierin een oplossing te bieden. Onze panden zijn glad, longvriendelijk en toch heel gezellig en sfeervol ingericht. Omdat we er zeker ook voor longpatiënten zijn, is het gebruik van parfum en andere sterk geurende lichaamsproducten niet toegestaan. Ook roken is verboden, zowel binnen als buiten!

In onze vakantiewoning kun je zelf koken, of tegen betaling gebruik maken van het ontbijt en/of het 3 gangen diner in het hostel. Het mooie is dat we een geweldige keuken hebben, waar we precies díe gerechten bereiden waar jij van kunt genieten en waarbij rekening gehouden wordt met jóuw allergieën. Waarbij je de keuze hebt zelf je eten te verzorgen of voor je te laten koken.

Kortom, een ideale en onbezorgde plek om op vakantie te gaan met astma. In de prachtige omgeving van de Spaanse Pyreneeën met geweldig uitzicht aan alle kanten. En met mogelijkheden te over om te wandelen, variërend van korte kleine loopjes tot pittige dagtochten en alles er tussen in. Met goed verzorgd eten en aandacht voor jou als persoon en patiënt. Ook voor een langer verblijf kun je bij ons terecht.

Ben je door schade en schande wijs geworden en heb je (terecht) nog een aantal vragen die je wilt stellen? Neem dan vooral even contact op. Christien (zelf ook longpatiënt) helpt je graag verder, zodat jij de beste keuze voor jezelf kunt maken. En kijk ook eens in het blog naar bijvoorbeeld de verhalen van Sophie en Sandra.